Contact Us - Privacy Policy Shah Alam Hotel

Grand BlueWave Shah Alam

Online Booking

cancel your booking

Privacy Policy

Privacy Policy

 

 

This Privacy Policy applies to the processing of personal data by Grand BlueWave Hotel Shah Alam (“we”, “us”, “our” or “Company”), a hotel that is part of Kuala Synergi Sdn Bhd, in accordance with the General Data Protection Regulation (“GDPR”) and/or the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”), as the case may be.

 

To run our business, we process information about you (referred to as “Personal Data”), as prospective and current customers and suppliers, representatives of our prospective and current customers and suppliers, and visitors to our websites.

 

The protection of Personal Data is important to us. We therefore process any Personal Data entrusted to us, as data controller or data processor, in full compliance with the GDPA and/or the PDPA, as the case may be.

 

  1. Types of Personal Data We May Process

In this Privacy Policy, “Personal Data” means any data relating to an identified or identifiable natural person.

We may process Personal Data which you provide to us, such as your name, gender, telephone number, email and/or postal address and fixed and/or mobile phone number, date of birth, passport information, credit card information, information collected through the use of closed circuit television systems and other security systems, information necessary to fulfil special requests (e.g., health conditions that require specific accommodation or services) and any other Personal Data you choose to provide to us.

 

We may also obtain Personal Data from our third party service providers and from public sources and combine that with information we collect through our website, where we believe that it is necessary to help manage our relationship with you.

  1. Collection, Use and Disclosure of Personal Data

(1) Purposes of use of Personal Data

We process your Personal Data to achieve the purposes set forth below.

  1. Respond in a suitable fashion to customers’ reservations and inquiries and provide various services in our business, which includes accommodation, dining, weddings and product sales (for details, please refer to our website at www.bluewavehotels.com).
  2. Introduce company information, various products and services of our company through direct mailing, e-mail, by phone, and so forth.
  3. Conduct marketing analysis to improve customer satisfaction by seeking to provide better products and services for customers.
  4. Perform management activities necessary for our operation.
  5. In order for us and other companies of the ORIX Group to perform various required management tasks, including understanding the state of claims and assets and risks.

 

(2) Legal Grounds for Processing your Personal Data

We may process your Personal Data based on the following legal grounds:

  • To perform your instructions or fulfill the obligations under contracts with you;
  • Based upon your consent expressly given to us, to process the Personal Data in the manner as consented by you. You may withdraw the consent to this processing at any time; however, this will not affect the lawfulness of any processing activity carried out by us before such withdrawal of your consent.
  • To comply with legal and regulatory obligations; and
  • In so far as the GDPR applies to you, we may process your personal data for purposes of furthering our legitimate interests or those of any third-party recipients of the Personal Data, provided that such interests are not overridden by your interests or fundamental rights and freedoms.

In relation to the processing of your Personal Data, our legitimate interests include:

  • To benefit from cost-effective services (e.g. using cloud platforms operated by third party suppliers);
  • To offer our products and services to our customers (e.g. by communicating through a newsletter or other marketing materials, in which case we will also comply with applicable rules governing direct marketing);
  • To prevent fraud or criminal activity, misuse of our products or services as well as the security of our IT systems, architecture and networks; and
  • To meet our corporate and social responsibility objectives.

 

(3) Additional Processing

In the case of processing your Personal Data for purposes other than the foregoing, we will notify you in advance of such purposes and other matters as required by any applicable law.
(4) Necessity of providing Personal Data

The Personal Data that you are to provide is necessary for us to provide our services to you. Therefore, without the Personal Data, there may be cases where we will not be able to provide the services to you, in whole or in part.

 

(5) Disclosure of Personal Data

To the extent permitted by any applicable laws, we may share your Personal Data to the following entities and parties, for the purposes listed above (where applicable):

  • between and among ORIX Group Companies and a limited number of our affiliates as are relevant for the above purposes and to facilitate the operation of our business, but we shall only do so on a need to know basis;
  • with third-party service providers, such as payment processors, external banks, credit card companies, IT and marketing support service providers and other consultants, vendors and service providers who need access to such information to carry out work  or provide services on our behalf;
  • vendors or third party service providers in connection with marketing promotions and services offered by the Company;
  • with anyone involved in the process of making your travel arrangements ( e.g. travel agents, group travel organizers, your employer, our partners, foreign embassies), in order to fulfill contractual obligations;
  • with any law enforcement, courts, Government or regulatory bodies (in whatever jurisdiction, or otherwise in response to a request for information, if we believe disclosure is in accordance with, or required by, any applicable law, regulation, court order or legal process;
  • any business partner, investor, assignee, or transferee (actual or prospective) in connection with, or during negotiations of, or to facilitate any business asset transactions (which may extend to any merger, sale of company assets, financing or acquisition of all or a portion of our business by another company, or any change of management of the Company);
  • with our advisors, which includes our accountants, auditors, lawyers, other professional advisors and business contacts for the purpose of assisting us to better manage, support or develop our business and comply with our legal and regulatory obligations;
  • with any other party at your consent or at your direction or whom you authorize us to disclose your personal data to; and
  • otherwise as permitted or required by applicable laws and regulations.

 

(6) Retention Period

We will only retain your Personal Data for as long as such Personal Data is necessary to fulfill the purpose for which it was collected to provide the services to you and for any period thereafter as legally required or permitted by any applicable law. We will promptly delete your Personal Data when such Personal Data is no longer needed.

 

(7) Transfer of Personal Data

  1. Within ORIX Group

We may transfer your Personal Data to personnel within our Company and to other ORIX Group companies. Such other ORIX Group companies will either act as another independent controller or will process your Personal Data on our behalf and upon our request (thereby acting as “data processor”). In all cases, the Personal Data will be processed only for the purposes set out above.

 

  • Outside ORIX Group

 

We may also transfer Personal Data to third parties outside our Company and the ORIX Group, including our (IT) systems, cloud service and database providers, hotel management companies, outside contractors and professionals (including accounting firms, tax firms and law firms), to achieve the purposes set out above, to the extent they need it to carry out the instructions we have given to them or the agreements we have entered into with them.

As data processors or joint controllers, the above third parties enter into an agreement with us to process the Personal Data in compliance with any applicable law (including GDPR).

 

Where required, we may also transfer your personal data to:

  • Any third party to whom we assign or novate any of our rights or obligations under a relevant agreement; and
  • Any national or international governmental or judicial authority, where we are required to do so by any applicable law or regulation or at their request, in compliance with any applicable law.

 

  • Outside the EEA

 

The Personal Data may be transferred to entities in countries or jurisdictions outside the EEA, such as Japan, if required for the purposes described above. Please note that such countries or jurisdictions may not have the same data protection laws as the EEA and that they may not afford many of the rights conferred upon you in the EEA. We will ensure that any such international transfers are made subject to appropriate and suitable safeguards as required by GDPR or any applicable laws. When doing so, we will comply with any applicable data protection requirements and take appropriate safeguards to ensure the security and integrity of the Personal Data. This may include entry into the relevant EU standard contractual clauses as approved by the EU Commission prior to such transfer to ensure the required level of protection for the transferred Personal Data. You may request additional information in this respect.

 

  1. Your Rights as a Data Subject

 

Within the limits and under the conditions set forth in the law (including GDPR), you have the following rights:

  • To access your Personal Data as processed by us and obtain a copy thereof;
  • To request any correction or update thereof;
  • To request the erasure of your Personal Data;
  • To request the restriction of the processing of your Personal Data;
  • To withdraw your consent where we based our processing of your Personal Data on your consent (without such withdrawal affecting the lawfulness of processing prior thereto);
  • To object to the processing of your Personal Data;
  • To request the portability of your Personal Data, only where you are entitled to such right under the GDPR(i.e. to obtain the Personal Data you have provided to us in a structured, commonly used and machine-readable format and/or to request the transmission of such Personal Data to a third party, without hindrance from us and subject to your own confidentiality obligations).

When we receive a request based on the rights specified above, we will conduct any necessary investigation without undue delay and provide you or a nominated third party with the Personal Data or respond to such rights without undue delay.

However, where the request is in relation to data access and/or data correction, we will comply with the data access request and/or will make the necessary correction to the Personal Data within the time period stated in any applicable laws. Where the request is in relation to data correction, we will provide a copy of the corrected Personal Data to the requestor.

Please note that you may raise an objection to the competent data protection authorities having jurisdiction over us or in the location of your usual residence or place of work with regard to the processing of your Personal Data or of an alleged infringement of any applicable data protection laws, including the GDPR.

 

  1. A minor’s consent

Your guardian’s consent or permission must be obtained in the event that you are a minor under any applicable laws which you are subjected to and use our service and consent to this Privacy Policy.

  1. Inquiries

If you have any questions or concerns regarding this Privacy Policy or our processing of Personal Data, or any requests concerning the exercise of your rights as a Data Subject described in Section 3 above, please contact us at the following:   Mr. Azrul Fahizan

Human Resource & Administration Department

Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor

E-mail           : azrulhr@bluewavehotels.com

Tel: 603-55118811

Fax: 603-55118899

 

 

 

Representative

The contact information for our representative is as follows:

ORIX Corporation Europe N.V.

Weena 850, 3014 DA Rotterdam, The Netherlands

Email: privacy @orixnv.com

  1. Revision of this Privacy Policy

We may modify this Privacy Policy when necessary. We will announce the revised Privacy Policy on our website when a revision is made. Please make sure to regularly check the contents of this Privacy Policy.

After the Policy is revised, you shall be deemed to have agreed to the revised Policy when you use our services or view this Privacy Policy.

 

This Privacy Policy is written in the English language and may be translated into other languages. In the event of any inconsistency between the English version and the translated version of this Privacy Policy, the English version shall prevail.

Effective date: May 1, 209

Hiroshi Inui

Company Director, Kuala Synergi Sdn Bhd

 

 

Polisi Privasi

 

Polisi Privasi ini digunakan oleh Grand BlueWave Hotel Shah Alam (“kami”, “kita” atau “Syarikat”), iaitu sebuah hotel yang merupakan sebahagian daripada Kuala Synergi Sdn Bhd – salah satu ahli kumpulan syarikat ORIX (ORIX Corporation dan semua syarikat yang mempunyai akaun yang disatukan (consolidated accounts) di undang-undang dengan ORIX Corporation atau yang diambil kira dalam kaedah ekuiti (equity-method)), apabila memproses data peribadi, selaras dengan General Data Protection Regulation (“GDPR”) dan/atau Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”), tertakluk kepada mana-mana yang berkenaan.

 

Untuk menjalankan urusan kami, kita memproses data mengenai anda (rujuk kepada “Data Peribadi”), sebagai pelanggan dan pembekal prospektif dan kini kami, wakil pelanggan dan pembekal prospektif dan kini kami, dan pengunjung laman web kami.

 

Melindungi Data Peribadi anda adalah penting kepada kami. Kami akan memproses Data Peribadi yang diamanahkan kepada kami, sama ada sebagai pengguna data atau pemproses data, dan selaras dengan GDPR dan/atau PDPA, tertakluk kepada mana-mana yang berkenaan.

  1. Jenis Data Peribadi yang akan kami proses

Dalam Polisi Privasi ini, “Data Peribadi” bermaksud mana-mana data berkenaan dengan orang sebenar yang telah dikenal pasti atau boleh dikenal pasti.

Kami akan proses Data Peribadi yang anda memberikan kepada kami, seperti nama, jantina, nombor telefon, emel dan/atau alamat pos dan nombor telefon tetap dan/atau telefon bimbit, tarikh lahir, maklumat pasport, maklumat kad kredit, maklumat yang diperlukan untuk memenuhi permintaan khas (contohnya, keadaan kesihatan untuk memerlukan penginapan atau perkhidmatan khas) dan apa-apa Data Peribadi yang anda beri kepada kami.

Kami juga boleh mendapatkan Data Peribadi daripada pembekal perkhidmatan pihak ketiga kami dan dari sumber awam di mana ianya akan digabungkannya dengan maklumat yang kami kumpulkan daripada anda, setakat mana kami percaya bahawa adalah diperlukan untuk membantu menguruskan hubungan kami dengan anda.

 

  1. Mengumpul, Mengguna dan Menzahir Data Peribadi

 

(1) Tujuan penggunaan Data Peribadi

Kami memproses Data Peribadi anda untuk mencapai tujuan berikut:

  1. Membalas dengan cara yang sesuai berkenaan dengan penempahan dan pertanyaan oleh pelanggan dan memberikan perkhidmatan berkenaan urusan kami, termasuk penginapan, pemakanan, majlis perkahwinan dan jualan produk (untuk maklumat lanjut, sila rujuk kepada laman web kami di bluewavehotels.com).

 

  1. Memperkenalkan maklumat Syarikat, pelbagai produk dan perkhidmatan berkenaan dengan Syarikat kami melalui pengeposan secara langsung, E-mel, telefon dan sebagainya.
  2. Mengendalikan analisis pemasaran untuk meningkatkan kepuasan pelanggan untuk tujuan menyediakan produk dan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan.
  3. Melaksanakan aktiviti pengurusan yang diperlukan untuk operasi kami.
  4. Supaya kami dan syarikat-syarikat lain dari ahli kumpulan ORIX boleh melaksanakan pelbagai tugas pengurusan yang diperlukan, termasuk memahami keadaan tuntutan (state of claims) dan aset dan risiko.

(2) Dasar Sah untuk Memproses Data Peribadi

Setakat mana yang dibenarkan di mana-mana undang-undang yang berkaitan, kami akan memproses Data Peribadi anda berdasarkan dasar sah yang berikut:

  • Untuk melaksanakan arahan atau memenuhi kewajipan di bawah kontrak dengan anda;
  • Untuk memproses Data Peribadi berdasarkan keizinan anda yang telah diberikan kepada kami. Anda boleh menarik balik keizinan untuk pemprosesan ini pada bila-bila masa; walau bagaimanapun, ini tidak akan menjejaskan kesahan apa-apa aktiviti pemprosesan yang telah dijalankan oleh kami sebelum penarikan keizinan anda.
  • Untuk mematuhi kewajipan undang-undang dan pengawalseliaan; dan
  • Setakat mana GDPR terpakai kepada anda, kami akan memproses Data Peribadi anda untuk melanjutkan kepentingan sah (legitimate interest) kami atau mana-mana penerima pihak ketiga Data Peribadi tersebut, dengan syarat kepentingan tersebut tidak mengatasi kepentingan anda atau hak assasi dan kebebasan anda.

 

Berkenaan dengan pemprosesan Data Peribadi anda, kepentingan sah kami termasuk:

  • Untuk bermanfaat daripada perkhidmatan yang kos efektif (contohnya menggunakan platform cloud yang dikendalikan oleh pembekal pihak ketiga);
  • Untuk menawarkan produk dan perkhidmatan kami kepada pelanggan kami (contohnya dengan cara surat berita atau bahan pemasaran lain-lain, di mana kami akan mematuhi undang-undang berkenaan dengan pemasaran langsung.
  • Untuk mencegah kegiatan penipuan atau jenayah, penyalahgunaan produk atau perkhidmatan kami serta keselamatan sistem IT, seni bina (architecture) dan rangkaian (networks) kami; dan
  • Untuk memenuhi tanggungjawab korporat dan sosial kami.

 

 (3) Pemprosesan Tambahan

Sekiranya kami memproses Data Peribadi anda untuk tujuan selain daripada yang disebutkan, kami akan memaklumkan anda terlebih dahulu berkenaan tujuan pemprosesan tambahan tersebut serta perkara lain-lain, sepertimana yang dihendaki di mana-mana undang-undang yang terpakai.
(4) Keperluan Pemberian Data Peribadi

Data peribadi anda adalah penting kepada kami untuk tujuan membekal perkhidmatan kepada anda. Oleh itu, tanpa Data Peribadi tersebut, kami mungkin tidak boleh membekal perkhidmatan kepada anda, secara keseluruhan ataupun sebahagian.

 

(5) Penzahiran Data Peribadi Anda

Setakat mana yang dibenarkan di mana-mana undang-undang yang terpakai, kami mungkin akan berkongsi Data Peribadi anda kepada entiti dan pihak yang berikut, untuk tujuan yang disenaraikan di atas (sekiranya terpakai):

  • bersama dan antara ahli kumpulan syarikat ORIX dan sesetengah syarikat sekutu kami sekiranya relevan untuk tujuan di atas dan untuk memudahkan pengedalian urusan kami, tetapi kami hanya akan melakukannya atas dasar keperluan untuk mengetahui (need to know basis);
  • dengan pembekal perkhidmatan pihak ketiga kami, seperti pemproses pembayaran pihak ketiga, , bank luar (external bank), syarikat kad kredit, penyedia perkhidmatan sokongan IT dan pemasaran dan konsultan lain, vendor dan penyedia perkhidmatan yang memerlukan akses kepada maklumat tersebut untuk menjalankan kerja atau menyediakan perkhidmatan bagi pihak kami;
  • vendor atau penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang berkaitan dengan promosi pemasaran dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Syarikat;
  • dengan sesiapa yang terlibat dalam proses pengaturan perjalanan anda (contohnya, ejen pelancongan, penganjur perjalanan berkumpulan, majikan anda, rakan kongsi kami dan kedutaan luar anda) untuk memenuhi kewajipan kontrak;
  • dengan mana-mana penguatkuasaan undang-undang, mahkamah, kerajaan atau badan pengawalseliaan (dalam apa-apa jua bidang kuasa), atau sebaliknya sebagai balasan kepada permintaan untuk maklumat sekiranya kami percaya penzahiran adalah berdasarkan, atau dikehendaki oleh, mana-mana undang-undang, peraturan, perintah mahkamah atau proses undang-undang;
  • mana-mana rakan kongsi perniagaan, pelabur, pemegang serah hak (assignee), atau penerima pindaan (transferee) (sebenar atau bakal) yang berkaitan dengan sebarang transaksi asset perniagaan (yang mungkin termasuk berkenaan sebarang penggabungan, penjualan aset syarikat, pembiayaan (financing) atau pemerolehan (acquisition) semua atau sebahagian daripada perniagaan kami oleh syarikat lain, atau sebarang perubahan dalam pengurusan Syarikat);
  • dengan penasihat kami, yang termasuk jurukira, juruaudit, peguam, penasihat profesional dan hubungan dengan peniaga yang lain bagi membantu kami mengurus, menyokong atau membangunkan perniagaan kami dengan lebih baik dan mematuhi kewajipan undang-undang dan peraturan kami;
  • dengan mana-mana pihak lain, tetapi dengan persetujuan anda atau arahan anda atau sesiapa yang mempunyai kebenaran daripada anda untuk membenarkan kami menzahirkan Data Peribadi anda; dan
  • sekiranya dibenarkan atau dikehendaki oleh undang-undang dan peraturan-peraturan yang terpakai.

 

(6) Tempoh Penyimpanan

Kami hanya akan menyimpan Data Peribadi anda untuk tempoh yang diperlukan bagi memenuhi tujuan Data Peribadi tersebut dikumpul untuk membekal perkhidmatan kepada anda dan sebarang tempoh selepas itu sekiranya dikehendaki atau dibenarkan di bawah mana-mana undang-undang yang terpakai. Kami akan memastikan Data Peribadi anda dipadam secara kekal setelah data tersebut tidak lagi diperlukan.

 

(7) Pemindahan Data Peribadi

(A) Dalam kumpulan ORIX

Kami mungkin akan memindah Data Peribadi anda kepada kakitangan dalam Syarikat kami dan kepada ahli kumpulan syarikat-syarikat ORIX yang lain. Ahli-ahli kumpulan syarikat-syarikat akan berfungsi sebagai pengguna data yang lain atau memproses Data Peribadi anda bagi pihak kami dan atas permintaan kami (dengan itu berfungsi sebagai ‘pemproses data’). Dalam sebarang situasi, Data Peribadi anda hanya akan diproses untuk tujuan yang dinyatakan di atas.

 

(B) Di Luar ORIX Group

Kami mungkin memindah Data Peribadi anda kepada pihak ketiga di luar Syarikat kami dan kumpulan ORIX, termasuk kepada pembekal sistem IT kami, pembekal perkhidmatan cloud dan pangkalan data, syarikat-syarikat pengurusan hotel, kontraktor-kontraktor luar dan ahli-ahli pakar (termasuk firma-firma perakaunan, firma-firma perundingan cukai dan firma-firma guaman), untuk memenuhi tujuan yang dinyatakan di atas, dan setakat yang diperlukan untuk melaksanakan arahan yang diberi oleh kami atau persetujuan antara kami dan pihak-pihak tersebut. Sebagai pengguna data and pemproses data bersesama, pihak ketiga yang disebut di atas memasuki perjanjian dengan kami untuk memproses Data Peribadi selaras dengan mana-mana undang-undang yang terpakai (termasuk GDPR).

 

Dimana diperlukan, kami mungkin memindahkan Data Peribadi anda kepada:

  • Mana-mana pihak ketiga yang kami memberikan (assign) atau meggantikan (novate) mana-mana hak atau kewajipan kami di bawah perjanjian yang berkaitan; dan
  • Mana-mana pihak kerajaan atau pihak kehakiman tempatan atau antarabangsa, di mana kami dihendaki untuk berbuat demikian di bawah mana-mana undang-undang atau peraturan-peraturan, atau atas permintaan mereka, untuk mematuhi mana-mana undang-undang yang terpakai.

 

(C) Di Luar EEA

Data Peribadi anda mungkin akan dipindahkan ke entiti-entiti di negara-negara atau bidang kuasa (jurisdiction) luar EEA, seperti Jepun, jika diperlu untuk memenuhi tujuan yang dinyatakan. Sila ambil perhatian bahawa negara-negara atau bidang kuasa tersebut mungkin tidak mempunyai undang-undang perlindungan data peribadi yang setimpal dan mungkin tidak mempunyai kebanyakan hak yang anda sedang menikmati di bawah EEA. Kami akan memastikan sebarang pemindahan antarabangsa tersebut tertakluk kepada perlindungan bersesuaian seperti yang diperlukan oleh GDPR atau mana-mana undang-undang yang terpakai. Apabila membuat demikian, kami akan mematuhi mana-mana kewajipan perlindungan data yang berkaitan dan mengambil tindakan bersesuaian bagi memastikan keselamatan dan integriti Data Peribadi anda. Ini termasuk memasuki klausa-klausa kontrak EU (EU standard contractual clauses) yang berkaitan dan diluluskan oleh Suruhanjaya EU sebelum menjalankan pemindahan tersebut untuk mengekalkan tahap perlindungan diperlu bagi Data Peribadi yang dipindahkan.  Anda boleh meminta maklumat tambahan mengenai perkara ini.

 

  1. Hak Anda Sebagai Seorang Subjek Data

Dalam lingkungan had dan syarat yang ditetapkan di bawah undang-undang yang terpakai (termasuk GDPR), anda mempunyai hak-hak yang berikut:

  • Untuk mengakses Data Peribadi anda yang diproses oleh kami dan mendapat suatu salinan Data Peribadi tersebut;
  • Untuk meminta sebarang pembetulan atau kemas kini Data Peribadi;
  • Untuk meminta pemadaman Data Peribadi anda;
  • Untuk meminta sekatan atas pemprosesan Data Peribadi anda;
  • Untuk menarik balik persetujuan anda, apabila kami memproses Data Peribadi anda atas persetujuan anda (tanpa menjejaskan kesahan pemprosesan sebelumnya);
  • Untuk membantah pemprosesan Data Peribadi anda;
  • Untuk meminta kemudah-alihan Data Peribadi anda, sestakat mana anda mempunyai hak ini di bawah GDPR (contohnya untuk mendapat Data Peribadi yang diberi kepada kami secara berstruktur, dalam format yang biasa diguna serta boleh dibaca oleh mesin dan/atau meminta pemindahan Data Peribadi tersebut kepada pihak ketiga, tanpa halangan kami dan tertakluk kepada kewajipan-kewajipan kerahsiaan anda sendiri.

 

Apabila kami menerima permintaan berasaskan hak yang telah dinyatakan, kami akan menjalankan penyiasatan yang diperlu tanpa kelengahan dan memberi anda ataupun pihak ketiga Data Peribadi yang berkaitan, atau memaklum balas mengenai hak tersebut tanpa kelengahan tidak wajar.

Namun demikian, di mana permintaan mengenai pengaksesan data dan/atau pembetulan data, kami akan mematuhi permintaan pengaksesan data dan/atau membuat pembetulan data yang sewajarnya dalam tempoh yang ditetapkan di sisi undang-undang. Sekiranya permintaan anda adalah mengenai pembetulan data, kami akan memberi peminta suatu salinan Data Peribadi yang telah dibetulkan.

Sila ambil perhatiaan bahawa anda boleh menyuarakan aduan anda kepada pihak-pihak berkuasa perlindungan data peribadi yang berkompeten dan mempunyai bidang kuasa, di lokasi residensi atau di lokasi tempat kerja anda mengenai pemprosesan Data Peribadi anda serta mengenai pelanggaran di bawah mana-mana undang-undang perlindungan data peribadi yang berkaitan dan yang dikatakan, termasuk GDPR.

 

  1. Persetujuan Seseorang Minor

Persetujuan atau kebenaran penjaga anda perlu didapatkan jika anda seorang minor di bawah mana-mana undang-undang yang berkaitan dan terpakai kepada anda dan mengunakan perkhidmatan kami dan bersetuju dengan Polisi Privasi ini.

 

  1. Pertanyaan

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau kebimbangan mengenai Polisi Privasi ini atau pemprosesan Data Peribadi anda, atau mengenai permintaan untuk menguatkuasaan hak anda sebagai seorang subjek data yang telah dinyatakan di bawah Seksyen 3, sila hubungi kami di:

En. Azrul Fahizan

Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia

Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Persiaran Perbandaran, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor

E-mail: azrulhr@bluewavehotels.com

Tel: 603-55118811

Fax: 603-55118899

 

Wakil

Maklumat perhubungan wakil kami ialah seperti berikut:

ORIX Corporation Europe N.V

Weena 850, 3014 DA Rotterdam, The Netherlands

Email: privacy@orixnv.com

 

  1. Semakan Polisi Privasi ini

Kami boleh mengubahsuai Polisi Privasi ini jika perlukan. Kami akan mengumumkan Polisi Privasi yang disemak di laman web kami apabila sebarang semakan dibuat. Sila pastikan anda sentiasa memeriksa kandungan Polisi Privasi ini.

Selepas Polisi telah disemak, anda akan dianggap bersetuju dengan Polisi yang disemak apabila anda menggunakan perkhidmatan kami atau melihat Polisi Privasi ini.

 

Polisi Privasi ini ditulis dalam bahasa Inggris dan mungkin diterjemahkan kepada bahasa-bahasa lain. Jika terdapat sebarang ketidakselarasan antara versi Inggris dan versi yang diterjemahkan, versi Inggris akan didahulukan.

 

Tarikh berkuatkuasa: May 1, 2019

Hiroshi Inui

Pengarah Syarikat, Kuala Synergi Sdn Bhd